Add to Technorati Favorites
Showing posts with label indian matrimony website. Show all posts
Showing posts with label indian matrimony website. Show all posts

Monday, June 22, 2009

Keys to happy marriage (Matrimonials)

Love and life are to be shared together! In a marriage, a couple feel varied kinds of emotions towards each other ranging from love, care, pleasure, passion and also anger, frustration, possessiveness at times. Through the various ups and downs of emotions, one has to hold onto one’s partner come what may. After the rain comes the rainbow, so keep hope that bad times will pass and happiness will fill your life again. In a marriage, responsibility also creeps in towards your partner, as you share love, care, and compassion while discovering something new about each other everyday.

It’s important that you express your love so that your mate feels cared and wanted. Compliments, concern, hugs, holding hands, flowers, gifts, and phone calls are some easy ways to show your love towards the other, Find more info at VivahaBandhan, A matrimonials websites.

Your behavior towards the other person should always be warm. Be polite and gentle towards your partner. It is necessary that there is effort from both sides to understand each other. Try to spend as much quality time with your life partner, sharing your thoughts talking. At times only your physical presence will make all the difference.

Sharing your thoughts and experiences will help you make your spouse comfortable. Learn about each other’s taste, choice and preference as much as you can. You will need to arrange your life around each other.

A smile on your face can make whole lot of difference. It’s a great expression of happiness. You can sail through the oddest situation on the strength of a smile.

Understanding and consideration are pillars of support in a marriage. Together both of you can share responsibilities and decisions in complete harmony. Don’t let ego be a hurdle in your relationship and sort out differences as it is important that you share what is in your mind if you don’t want to strain your relationship.

You have vowed to give equal love and respect to each other in a marriage, so it is important that you are transparent in your relation. As a couple you can almost share everything under the sun and so it is better not to keep secrets away from each other.

To make your life complete, to make your search easy, to make you find your ideal partner, VivahaBandhan - a comprehensive matrimonial sites is here for you! Its one of the benchmark marriage websites, with its user-friendly nature enabling you to explore, choose and unite with your soul mate in just few easy clicks. This matrimony website for privileged Indians, with the aid of advanced and in-depth research technology, understands your needs, helping you find relevant matches better than others. Just at the click of fingertips, you can get to the person who can change your life…forever! Register now

Premier online matrimonial website Vivahabandhan is a one stop indian matrimonials destination. This matrimonial portal has a collection of fresh updated profiles and in just three easy steps - login, search and contact you can reach your preferred partner. Now you can look forward to twogatherness!
Other Matrimony Sites in India: http://www.jeevansathi.com/ , http://www.shaadi.com/index.php , http://www.bharatmatrimony.com/

Tuesday, February 17, 2009

Express your Feeling to your Loved ones

Matrimonial Sites India - Express Interest

1. What is Express Interest?
Ans. Express interests is a feature through which you can express your interests in the profiles
you like. This is not a paid feature. You can Express Interest in a member by sending a
preformatted message. E-mail will be sent to the opposite member (without revealing your
contact information) expressing your interest.


2. Will my contact information be revealed to the member I have expressed my interest in?
Ans. No. Your contact information will not be revealed. Through express interest feature you
can select a preformatted message and sent to the profile you liked.


3. How do I send personalized messages to the member who has accepted my interest?
Ans. To sent personalized message you need to be a premium member of Vivabandhan.com.


4. Can I "Express Interest" in a member more than once?
Ans. Yes you can. There is no restriction on the number of your express interest messages.


5. How do I accept/decline a member's interest?
Ans. You can accept or decline interest messages expressed by other members on you. For this
you just have to click on the ?Accept? or ?Decline? links provided. All the interest messages
expressed by other members which you have accepted is maintained in ?Interests Accepted?
folder.

Expressing Interest is a unique option provided by one and only Largest Growing Matrimonial website called Vivaha Bandhan from amongst all other matrimony portals like http://www.jeevansathi.com/, http://www.simplymarry.com/ http://www.bharatmatrimony.com/ and many more.

Sunday, February 1, 2009

Add your profile video to matrimony website

1. How can I add video in Vivahabandhan.com?
Ans. Its simple to upload your video in Vivahabandhan.com!

  • Click on the Browse button and select video in MPEG/AVI/DAT formats

  • The size of video file is can be a maximum upto 5 MB

  • Click on ?Upload? button, and your video is uploaded.
2. How many videos can I add as a Free User?
Ans. Upload videos is a premium user feature.


3. How many videos can I add as a Premium User?
Ans. As a Premium user you can add upto 5 videos to your profile.

4. How much time will it take to see my video with my profile?
Ans. The uploaded videos will undergo a screening session of upto a maximum of 24 hours for
security purposes as this portal is going to be used by people of different age range.


5. What is the maximum size of the video?
Ans. The size of video file can be a maximum upto 5 MB.


6. Which format videos are supported in Vivahabandhan.com?
Ans. You can upload videos in MPEG/AVI/DAT formats.


7. Can I edit my videos?
Ans. Yes you can! At any point of time you can edit or delete your videos. Just click on ?Edit
Video? link in the ?My Video? section in the upper navigation tab.

What set Vivahabandhan apart from all matrimonial sites like jeevansathi.com, shaadi.com, simplymarry.com , bharatmatrimony.com, lifepartnerindia.com and many more

Vivahabandhan - A Top leading matrimony website in India providing millions of brides and grooms profiles for whom looking for there marraige life partner.
You can add your matrimonial profile for free.
More will be added soon

Friday, January 23, 2009

Search your Marriage Life Partner at Vivahaandhan

matrimonial sites india
1. How can I search for different profiles in Vivahabandhan.com?
Ans. Vivahabandhan.com supports three kind of search options for its users.A Quick Search,
Simple Search, Advanced Search & Categorical Search. As a free user you can only perform a simple search.
But as a premium user you can avail the other two above mentioned search options to get much
more precise results.


2. In which order the partner search result is listed?
Based on the search criteria, member records are listed. But all members can use sort functionality to display their search results.

3. What is Simple search?
Ans.This is a quick search option provided by Vivahabandhan.com to find your better half. By
just selecting the sex, age range, community and country as your search criteria you can perform
this search. A vast range of records are displayed during this search compared to other options.
This feature is available to free members also.

4. What is Advanced search?
Ans. Advanced search feature offers numerous options for making your prospective searches
more precise for getting more useful results. This feature is available only for premium users.
You have a wide range of criteria available for this search. Using this feature you can easily pull
out the unique profiles which best suits your search criteria.

5. What is Categorical search?
Ans. Categorical search feature is a premium user feature, that contains the categorical options
for setting the context of the search. This feature provides a mechanism for users to narrow
down the their search to a particular category and thus increase the likelihood of finding more
matching records.

6. How do I search for profiles through ID?
Ans. Using this feature you can easily search for a particular profile using their unique profile ID. To perform this search you have to login to the system and should access the categorical search page. Once you are there just click on the "Profile ID Search" and enter the ID.


7. Can I Save my search criteria?
Ans. Yes you can! VivahaBandhan lets you save the criteria used for any search for later use.
You can then easily perform the same search again without having to input the whole sermon
again.

Register for Free and Find your marriage life partner on Vivahabandhan - Largest Growing Indian Matrimonial Website

Sunday, January 18, 2009

Free Matrimonial website in india

In India, the Matrimonial Ad is an effective way to find a perfect match. Personal Ad is the latest trend in the western world, especially in an Internet world This article provides a brief overview of the trends with specific emphasis on the india and seeing how this is reflected through advertising with a few tips along the way, so if you find this interesting, then read on…

INDIAN MATRIMONIAL ads have always reflected what is going on in society. In India these type of ads are very common, mostly initiated by elders, at least that’s how they are worded; even a 40 year old is termed a boy/girl.

It’s largely a scenario of an arranged marriage. Surely arranged marriages have some important points in their favour. Parents take an enormous amount of trouble to assess compatibility. And they are often best equipped to calculate the complex web of factors that will contribute to long-term compatibility; they are led by the head, not the heart.

PERSONAL ads on the other hand, rarely mention the word “marriage”, though it is often the eventual intention. They talk of commitment or long term relationship before entering into a marriage. These are now the latest trend in the western world, especially in the US. The basic idea is to experiment with a relationship before entering into marriage by presenting more of personality traits, making a more interesting reading than the usual run of matrimonial ads with their emphasis on tangible factors like looks, education, money, job, and family. One reason why matrimonial ads sound so solemn; any attempt at humour would be deemed flippant.


In the india, we have a mixture of both. However, this is only reflected in very few publications

such as the M.I.L MatchMaker Magazine, or Eastern Eye Newspaper Column. One reason for the reluctance to advertise more freely in india compared to the more commonly as in India or the US is the fact that a significant proportion of the Asian population in the india still hold to their old traditional cultures and prefer to strike their own matchmaking through their own social circles and this is getting increasingly difficult for them.

As a result we see greater freedom from the 2nd and 3rd generations where their own choice is of paramount importance than that of their parents, and they are much more flexible nowadays blending with the Eastern and Western culture.

Many individuals are now starting to take an active interest and taking to “personal matrimonial ads” as the way forward in search for their partners either online or offline. A large number of advertisers are in their thirties and forties and that many of them have been divorced. Some don’t find the time in their busy schedules for a social life that could yield them a partner. Cut off from one’s community is an urban jungle, it can be a very lonely life. These professional people see personal ads as a way of starting relationships on their terms, at their pace.


Advertisers are apt to draw a flattering picture of themselves sometimes to draw attention. The point is to recreate oneself as one would like to be, or, better yet, as how one thinks other people would like you to be. In today’s culture of advertisement, where a bottle of coke can be shown as sexy, to glamorise oneself does not become difficult. To a certain extent there is an art involved in writing ads, the most effective one’s suggest a uniqueness of personality, a sense of humour, perhaps a touch of humility. But one must not try and seek of what is not possible at all to try and get ten out of ten points right.

For women “warm” attracts attention. For men, the magic words are “financially secure” and

“athletic”. The most trying element in personal/matrimonial ads is the first blind meeting - there is no manual yet to handle such a situation. Even a drink with someone whom you instantly dislike can look like hell.

“You have to kiss a few frogs to land a prince” concedes one lady who’s now happily engaged as a result of her ads in MatchMaker. But you must persevere on to get somewhere she said.

Some women advertisers also find that a person whom they dropped after their first introduction keeps on pestering them with telephone calls and gifts.


The matrimonial or personal ads scene in the india is not static though -it’s changing over time. The word “status” is replacing “respectable”. The prospect of a bride having to live abroad is rather welcoming than cause for parental worry. Ads from divorced one’s are on the increase with more older persons also advertising.

Some things, however, seem to be holding fast: concern for the girl’s complexion, her being slim, “homely”, and above all, beautiful.

Whilst the bulk of the matrimony site ads soldier on with the standard format, you now come across quite a few where the personal element is in greater evidence. Words like “dynamic” and “down-to-earth” are creeping in. In M.I.L. MatchMaker Magazine advertisers explain at some length what they are and what sort of partner is wanted. A man says -“I am amicable, understanding and sensitive by nature”, or a woman wanting someone “caring, optimistic, independent or professional, broad-minded with a zest for living”.

Tuesday, January 13, 2009

Matrimonial Payment Option to choose at vivahabandhan

Matrimony Payment Options

1. What are different payment options available at Vivahabandhan.com?
Ans.To become a premium member you can use the option “Pay by credit card”. We accept HDFC Credit Cards.

2. How do I make payment in India?
Ans. Currently we support only payment through credit cards. For payments please go to “My Membership”page from Payment option tab in the upper navigation bar and click on “Upgrade Now” button and you will be redirected to our payment gateway.

3. How to I make payment from outside India?
Ans. Currently we support only payment through credit cards. For payments please go to “My Membership”page from Payment option tab in the upper navigation bar and click on “Upgrade Now” button and you will be redirected to our payment gateway.

4. Can I pay online using my credit card?
Ans. Yes you can! Ans. At any point of time a free member can become a premium member, by upgrading their membership. For payments please go to “My Membership”page from Payment option tab in the upper navigation bar and click on “Upgrade Now” button and you will be redirected to our payment gateway.

5. How secure is the payment transaction in Vivahabandhan.com?
Ans. Your payments are more secure than anything as we are using Secure payment gateway using 128-bit SSL. encryption.

VivahaBandhan
is a largest growing matrimony web portal amongst all other matrimonial websites in India, Vivabandhan offers very secure and more payment options for his users/customers and also ultimate 24/7 support.

Sunday, January 11, 2009

Matrimony Premium Membership at VivahaBandhan

About VivahaBandhan Membership: indian marriage sites

1. What is the premium membership?
Ans: Premium membership is the ticket to get access to a raft of useful and unique features provided at vivahabandhan.com which are not available for free users.


2. What are the features provided for Premium users?
Ans: Get access to a raft of useful and unique features like sending personalized messages to the
profiles you like. Mark profiles as your favorites. Share your favorite profile with your friends
and family, ignore users from which you don't want to sent messages etc


3. What are different Membership plans available?
Ans:Currently three membership packages have been introduced. User can select any of the
following membership packages according to their convenience.

4. I am a free member how to become a Premium member?
Ans: At any time a free member can become a premium member,by upgrading their membership.To upgrade membership click on Payment option-UpgradeMembership at navigation bar.and click on “Upgrade Now” button.

Vivahabandhan - The best online website for finding your Indian match now for free. A free website where you will find your match online. A quality Indian Matrimony site online now in India. SEO by Internet Marketing Expert . VivahaBandhan brings single Indians across the world together to form lasting relationships. Vivahabandhan also provides free uploads of pictures, videos & music and also provides free Horoscope, chat facility, blogs, classifieds, & forum sections. Come and meet your potential match or bring your friends and enjoy chatting in our free chat rooms. Please register for free to become a member of Vivahabandhan. Lets make www.vivahabandhan.com the number one Matrimony Indian site in the world. visit us at india matrimonial

Thursday, January 8, 2009

Matrimony website services

matrimony
Make your own Portfolio
matrimonials
indian matrimonials


online marriage services india


Register for Free
with India’s most comprehensive matrimonial portal. We, the Vivahabandhan team wishes you all the best in your partner search.
Welcome to Our Best Indian Matrimonial Web Portal


Offering the best platform to seek your soul mate, we at VivahaBandhan facilitate your meeting with the right person at the right time. Our site has been designed in the most user-friendly way, to aptly accommodate the requirements of every single person, and provide with thousands of profile to explore and choose from.....Register Now ! for free and find your soul mate

Looking for your Life partner ?

With www.vivahabandhan.com come 'n' browse locally and know more about your perfect soulmate. We have thousands of profiles of members with pictures. You can meet others who are on a path of awareness and who embrace joy and love, who are willing to take responsibility for themselves, their health and the world a round them. Find that special someone with similar passions and principles!

The time is now! Dare to dream....









Step 1:
Step 2:
Step 3:
Login and Create Your Search for Members Contact members who
own free Profile who meet your Criteria like E-mail, chat , Phone









 
Add to Technorati Favorites